Wie zijn wij

Bureau Hint en Wenk

..is een projectbureau, dat ruimte biedt aan mensen om nieuwe ideeën uit te werken en te realiseren op het gebied van zorg en welzijn. Het bureau ontwikkelt innovatieve ideeën, faciliteert creatieve eenlingen en promoot innovatie.

Waarom deze naam?

Hint en Wenk zijn synoniemen van elkaar en staat voor: tip, inlichting, instructie, raad, aanbeveling, suggestie. Dat is wat Bureau Hint & Wenk wil bereiken. Creatieve ideeën hoeven niet veel geld te kosten.

Veel mensen in sector zorg en welzijn hebben innovatieve ideeën en kunnen dat niet altijd kwijt binnen de setting waarin ze werken. Middels dit projectbureau wil ik werknemers / zelfstandigen (zzp’ers) werkzaam in zorg en welzijn verbinden en zo gezamenlijke sociale vraagstukken op een innovatieve wijze aanpakken. Bureau Hint en Wenk zoekt hiervoor ook de cross-sectorale samenwerking. Het is soms een kwestie van schakelen om iemand met een innovatief idee met de juiste mensen / organisatie te matchen.

Maatschappelijke uitdaging

Het eerste project van Bureau Hint en Wenk is de ontwikkeling van de website www.mantelzorgvoorbeginners.nl. Het wil hiermee inspelen op de veranderingen in de maatschappij. Een maatschappij waar informele zorg steeds belangrijker wordt, maar de weg vinden onnodig complex is. Verder is Bureau Hint en Wenk kartrekker van het initiatief #nieuwedenkersindezorg. Tot slot biedt Bureau Hint en Wenk advies op het gebied van Zorg en Welzijn aan zorgorganisaties en gemeenten.

 Meer weten? Vul dan het contactformulier in.

Of mail naar info@mantelzorgvoorbeginners.nl

Anni TüskiInitiatiefneemster Anni Tüski (1973) begon als 16 jarige vrijwilligster in het Diaconessenhuis te Utrecht. Sindsdien heeft zij sector welzijn nooit verlaten. Ze heeft een brede internationale studie- en werkervaring: van begeleider op een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking tot beleidsmedewerker in de jeugdcrisisopvang, de vrouwenopvang, familieopvang en de kinderopvang.

In de loopt van de jaren heeft ze zich gespecialiseerd in 1 thema: samenwerking. Dit loopt als een rode draad door haar carrière. Haar drijfveer is om nieuwe ideeën te realiseren. Binnen de muren van een bestaande organisatie en functie was ze niet altijd in de mogelijkheid vernieuwende ideeën ten uitvoer te brengen.

In 2012 heeft Anni een pelgrimstocht naar Santiago de Compostela gelopen. In 35 dagen liep ze ruim 800 km. Deze wandeltocht, de eenjarige basisopleiding ergotherapie bij het NCOI, bemoediging van familie en (pelgrims)vrienden inspireerde haar tot de oprichting van Bureau Hint en Wenk. Middels Bureau Hint en Wenk heeft Anni als doel om innovatieve ideeën binnen de sector Zorg en Welzijn te ontwikkelen en te faciliteren.