Zorgverzekering 2018; overstappen of blijven?

21 november 2017

Inmiddels hebben alle zorgverzekeraars de zorgpremie voor 2018 bekendgemaakt. De meeste zorgverzekeraars hebben gekozen voor een stijging in de premie. De vraag is; wat gaat u doen; overstappen of blijven?

Er zijn verschillende ‘onafhankelijke’ vergelijkingssites beschikbaar. De meest onafhankelijke is de vergelijkingssite van de Consumentenbond.

Waar moet je op letten?

Ieder jaar verandert je zorgverzekering. Het is daarom belangrijk te controleren of jouw zorgverzekering nog wel de beste is. Kun je nog wel bij je vertrouwde zorgverleners terecht en is de premie niet te hoog? Vergelijk daarom je zorgpolis met andere zorgverzekeringen.

Ieder jaar maken rond half november zorgverzekeraars hun nieuwe premies en voorwaarden bekend. Overstappen van zorgverzekering kan tot 1 februari, mits je voor 1 januari hebt opgezegd. In specifieke situaties, zoals wanneer je 18 wordt of uit het buitenland komt, kun je tussentijds overstappen. Met de Zorgvergelijker van de Consumentenbond vergelijk je eenvoudig zorgverzekeraars en je zorgverzekering.

Welke zorgverzekering kiezen?

Zomaar de goedkoopste zorgverzekering kiezen, kan uiteindelijk duur uitpakken. Let daarom bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering goed op of je nog wel naar je vertrouwde zorgverleners kan en of de hoogte van het eigen risico bij je past. Controleer ook of een aanvullende verzekering of tandartsverzekering wel noodzakelijk is. Als je er niet of nauwelijks gebruik van maakt, dan weegt de premie niet op tegen de vergoeding.

Meer weten? Kijk ook op Zorgvergelijker 2018

Bron: Consumentenbond en Nationale Zorggids